GDZIE JESTEŚ:  PRZEPISY -> MIĘSO

 

Z zapiekacza lub grilla

Czasem niewiele potrzeba czasu, żeby zwykły kawałek mięsa
przemienił się w ciekawe danie. Propozycja może być wykorzystana zarówno jako danie obiadowe, jak i dodatek do pieczywa na kolację.

Proponujemy wykorzystać ten przepis,
jeśli w diecie masz:

  • Mięso z dowolnym dodatkiem, np. z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Przepis może tez być pomocny, kiedy dieta przewiduje mięso na kolację.

Możesz powiększyć danie korzystając na przykład z następujących produktów dozwolonych poza dietą:

  • ogórek kwaszony, cebula, natka pietruszki, szczypior, odrobina papryki.

0:15

CZAS
PRZYGOTOWANIA

1

LICZBA
PORCJI

 

Uwaga!  Ilość poszczególnych składników jest ściśle określona w indywidualnej diecie. Poniżej podano ilości przykładowe.

SKŁADNIKI:

– filet z kurczaka lub indyka, 100g
– sól, pieprz
– natka pietruszki
– drobno pokrojona cebulka
– odrobina świeżej papryki,  korniszona
– pieczarki
– musztarda lub ketchup

Potrzebne będą też drewniane patyczki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, smarujemy musztardą lub ketchupem.
  2. Posypujemy drobno pokrojonymi w/w warzywami i ciasno zwijamy.
  3. Rulon dzielimy na dwie części, wbijamy w nie 3 patyczki i dzielimy na trzy porcje.
  4. Mięso kładziemy na rozgrzaną płytę zapiekacza lub ruszt grilla. Po 1-2 minutach danie jest gotowe.
NASZA RADA:
  1. Taką formę przygotowania mięsa można stosować również na kolację.
    Jeśli w diecie widnieje mięso,  tatar, czy wędlina możecie Państwo z powodzeniem przewidzianą porcję mięsa przygotować w taki właśnie sposób.
  2. W ten sposób można również przyrządzić mięso na grillu.

Pamiętaj, by wykorzystać pełne ilości składników z Twojej diety!
Na wszelkie pytania, chętnie odpowiemy na wizycie bądź telefonicznie: 602 613 443

ZOBACZ PODOBNE PRZEPISY