Z zapiekacza lub grilla
Czasem niewiele potrzeba czasu, żeby zwykły kawałek mięsa
przemienił się w ciekawe danie. Propozycja może być wykorzystana zarówno jako danie obiadowe, jak i dodatek do pieczywa na kolację.
Proponujemy wykorzystać ten przepis,
jeśli w diecie masz:
- Mięso z dowolnym dodatkiem, np. z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Przepis może tez być pomocny, kiedy dieta przewiduje mięso na kolację.
Możesz powiększyć danie korzystając na przykład z następujących produktów dozwolonych poza dietą:
- ogórek kwaszony, cebula, natka pietruszki, szczypior, odrobina papryki.
Uwaga! Ilość poszczególnych składników jest ściśle określona w indywidualnej diecie. Poniżej podano ilości przykładowe.
SKŁADNIKI:
– filet z kurczaka lub indyka, 100g
– sól, pieprz
– natka pietruszki
– drobno pokrojona cebulka
– odrobina świeżej papryki, korniszona
– pieczarki
– musztarda lub ketchup
Potrzebne będą też drewniane patyczki.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, smarujemy musztardą lub ketchupem.
- Posypujemy drobno pokrojonymi w/w warzywami i ciasno zwijamy.
- Rulon dzielimy na dwie części, wbijamy w nie 3 patyczki i dzielimy na trzy porcje.
- Mięso kładziemy na rozgrzaną płytę zapiekacza lub ruszt grilla. Po 1-2 minutach danie jest gotowe.
NASZA RADA:
- Taką formę przygotowania mięsa można stosować również na kolację.
Jeśli w diecie widnieje mięso, tatar, czy wędlina możecie Państwo z powodzeniem przewidzianą porcję mięsa przygotować w taki właśnie sposób. - W ten sposób można również przyrządzić mięso na grillu.
Pamiętaj, by wykorzystać pełne ilości składników z Twojej diety!
Na wszelkie pytania, chętnie odpowiemy na wizycie bądź telefonicznie: 602 613 443