GDZIE JESTEŚ:  PRZEPISY -> MIĘSO -> W piekarniku

W piekarniku

Mięso, np. z kurczaka z pieczarkami, cebulą, a nawet ziemniakami to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania w piekarniku danie obiadowe.

SKŁADNIKI (ilości przykładowe):

– 180g udko kurczaka /130g inne mięso wybrane z mięs dozwolonych
– przyprawy, zioła, pieczarki, cebula
– odrobina ciepłej wody
– pół łyżeczki musztardy miodowej

1:15

CZAS
PRZYGOTOWANIA

1

LICZBA
PORCJI

Ilość poszczególnych składników jest ściśle określona
w indywidualnej diecie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA DANIA

Obliczenia dotyczą dania przygotowanego wg powyższej receptury

1 porcja dania zawiera:
Energia (kcal)
160
Białko (g)
23
Tłuszcz (g)
8
Węglowodany (g)
Ilość porcji z przepisu
1

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Ulubione przyprawy do mięs (np. majeranek, czosnek, sól, pieprz ziołowy, papryka mielona, rozmaryn, kminek, curry) lub gotowa mieszanka suszonych naturalnych przypraw mieszamy z musztardą i odrobiną gorącej wody.
  2. Porcję mięsa polewamy przygotowaną zawiesiną przypraw z wodą.
  3. Wykładamy na blachę do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 200°C piekarniku 60 minut.
NASZA RADA:

Danie możemy przygotować od razu z ziemniakami i warzywami, np marchewką, pietruszką, dodatkowo z pieczarkami, cebulą. Pamiętajmy, żeby odpowiednio zwiększyć wtedy ilość przypraw i ziół.

ZOBACZ PODOBNE PRZEPISY