tempo chudnięcia jest ważne

 

 

 

 

Marzysz o zgrabnej sylwetce?
Pozwól nam zadbać o Twoje lepsze samopoczucie

JAK PRZEBIEGAJĄ WIZYTY?

PODCZAS TELEFONICZNEJ REJESTRACJI poprosimy o udzielenie nam kilku informacji niezbędnych do ułożenia pierwszych jadłospisów. Będzie to pytanie,
m.in. o rok urodzenia, wzrost, masę ciała, ewentualne schorzenia dotyczące przewodu pokarmowego.

KIEDY SPOTKAMY SIĘ W PRZYCHODNI, zbierzemy wywiad dotyczący aktywności fizycznej, zostanie zmierzone ciśnienie krwi, oraz przeprowadzimy badanie na jednym z najnowocześniejszych analizatorów składu ciała. Wszystkie wyniki wspólnie omówimy i zinterpretujemy.

PACJENT W RAMACH PIERWSZEJ WIZYTY OTRZYMA: 

  • indywidualnie wyliczone, spersonalizowane jadłospisy na najbliższy tydzień. Nie są to ogólne zalecenia, dieta zawiera dokładną gramaturę
    poszczególnych produktów spożywczych.
  • listę produktów, które pacjent może spożywać w nieograniczonych ilościach o każdej porze dnia i nocy,
  • wypis produktów, które stosowane będą w diecie, np. które gatunki mięs, ryb, wędlin są dozwolone, a które przeciwwskazane,
  • wskazówki dotyczące przygotowywania posiłków, tak żeby były one smaczne i proste, propozycje na urozmaicenie dań dietetycznych,

Pacjentowi zostaną przekazane też inne ważne informacje, np. dotyczące dozwolonych napojów, przypraw, owoców.
Wspólnie z pacjentem ustalimy wagę docelową. Określimy też możliwe do osiągnięcia tempo spadku masy ciała.

 

CENA PIERWSZEJ WIZYTY: 70 zł


Z pacjentem spotykamy się raz w tygodniu (lub według życzeń). Podczas każdej wizyty pacjent oprócz zbadania wagi, odbiera nową dietę, którą razem analizujemy.

Co 10 kg pacjent staje na analizatorze, przeprowadzamy ponownie badanie ciesząc się uzyskanymi efektami.


CENA KOLEJNYCH WIZYT: 50 zł


Ostatnie dwie wizyty poświęcone są na łagodne przejście z diety do właściwego odżywiania. Na ostatnim spotkaniu omawiamy z pacjentem wytyczne dotyczące właściwego odżywiania oraz przykładowe jadłospisy wyliczone już dla nowej, szczupłej sylwetki. Pacjent otrzymuje również zaproszenie na comiesięczną kontrolę masy ciała.

Odchudzanie, to bardzo trudne zadanie. Kiedy coś jest trudne, potrzebne jest wsparcie. Dlatego zawsze, o każdej porze od poniedziałku do soboty, śmiało możecie Państwo dzwonić, pytać, konsultować. Po uzyskaniu oczekiwanego efektu zawsze możecie Państwo wpaść na bezpłatną kontrolę w Kaliszu lub Ostrowie Wielkopolskim.

Red berry strawberry isolated on white background

NA POTRZEBY PACJENTA STWORZYLIŚMY TEMPO-MIERZ

Pacjent może skorzystać z opracowanego przez nas TEMPO-MIERZA, czyli KALKULATORA TEMPA SPADKU MASY CIAŁA

i na każdym etapie odchudzania sprawdzić tempo, jakie powinien osiągać stosując dietę

JAKA POWINNA BYĆ DIETA?

SKUTECZNA

EFEKT MUSI BYĆ WIDOCZNY OD RAZU, A WAGA MA SPADAĆ BEZ NAJMNIEJSZYCH PRZESTOJÓW.
Dlatego dietetyk nie może tylko opowiadać. Musi wyliczyć konkretną dietę, a pacjent musi ją zastosować.

SMACZNA

BÓG-STWÓRCA DAŁ NAM MOŻLIWOŚĆ ODCZUWANIA I ROZKOSZOWANIA SIĘ SMAKAMI.
Dlatego dietetyk musi słuchać pacjenta i połączyć naukę ze smakowitością zaplanowanych dań.

PROSTA, SZYBKA, NIEDROGA

SKŁADNIKI DIETY MUSZĄ BYĆ OGÓLNODOSTĘPNE. SZKODA CZASU I PIENIĘDZY NA WYMYŚLNE DANIA.
Dlatego dietetyk musi tak ułożyć dietę, żeby posiłki były proste i atrakcyjne dla całej rodziny pacjenta.

SYCĄCA

GŁODZENIE SIĘ, NA PEWNO NIE JEST METODĄ NA ZDROWIE, A POIRYTOWANIE NIE UŁATWIA ODCHUDZANIA.
„Jem więcej niż przed dietą”, „Mam za duże porcje” – piękniejszej i milszej pochwały dietetyk nie może usłyszeć!

‘JEDZENIOWA’

JAK DOBRZE, ŻE BÓG NIE ZAPLANOWAŁ NAM PODŁĄCZANIA SIĘ DO STACJI BENZYNOWO-SUPLEMENTOWEJ!
Dlatego dietetyk, bazując na wiedzy nie może mieć żadnych problemów z wyliczeniem zdrowej diety opartej jedynie na produktach spożywczych, nie na suplementach.

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS

GŁÓWNY CEL: REDUKCJA MASY CIAŁA założone tempo: 2 kg /tydzień

NUDA NA TALERZU? Co to, to nie!

Zawarte w każdym, również w powyższym jadłospisie posiłki mogą Państwo urozmaicić poprzez zastosowanie różnych połączeń składników, ich kombinacje i ciekawe formy przygotowania. Na przykład podwieczorek z przykładowej diety można zjeść w postaci chrupiących tostów z dżemem, kolację w postaci sałatki z jajkiem, majonezem, łososiem, odrobiną orzecha włoskiego, ogórkiem, cebulką…, mięso z obiadu można zastąpić wątróbką drobiową. Pomysłów jest wiele! Jeśli tylko macie Państwo ochotę na tworzenie ciekawych dań ze ściśle określonych składników i dozwolonych w nieograniczonych ilościach dodatków – to dieta nigdy nie będzie nudna! A oto kilka naszych pomysłów na urozmaicenie najbardziej typowego, dietetycznego obiadu, czyli: mięso, ziemniak, warzywo i wariacje na ten temat.

JAK LICZONE SĄ PAŃSTWA JADŁOSPISY?

Każdy jadłospis powstaje dla konkretnej osoby.
Dieta musi zawierać wszystkie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki odżywcze.
Nauka i długoletnie doświadczenie sprawiają,
że nasza praca jest miła,
ale też konkretna, wierna nauce,
dająca poczucie porządnie spełnionego obowiązku
wobec drugiego Człowieka – naszego Pacjenta.

Zapraszamy za kulisy naszej pracy:

12i

POZNAJ NIEKTÓRYCH NASZYCH PACJENTÓW

PACJENTOM DZIĘKUJEMY ZA ZAUFANIE I ZGODĘ NA PUBLIKACJĘ ZDJĘĆ