GDZIE JESTEŚ:  PRZEPISY -> MIĘSO W SOSIE -> Sos pieczeniowy

Sos pieczeniowy

SKŁADNIKI (ilości przykładowe):

– 100g esencjonalny sos własny po beztłuszczowym przygotowaniu Pieczeni z fileta indyka lub Mięsa z worka do pieczenia

– płaska łyżeczka mąki (ok. 3g) rozmieszana w niewielkiej ilości zimnej wody

0:05

CZAS
PRZYGOTOWANIA

1

LICZBA
PORCJI

WARTOŚĆ ODŻYWCZA DANIA

Wartość energetyczna sosu pieczeniowego przygotowanego według tej receptury jest na tyle niska, że wyżej wymieniona porcja, nawet jeśli nie jest zawarta w diecie, może być dodatkiem do codziennego posiłku. 

Podobnie możecie Państwo ubogacać dania zawarte w Waszych jadłospisach dodając do mięs sos pieczarkowy, kurkowy lub cebulowy.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na wrzący wywar uzyskany po pieczeniu mięsa powoli wlewamy zawiesinę mąki z wodą. Wystarczy zagotować.

ZOBACZ PODOBNE PRZEPISY