GDZIE JESTEŚ: PRZEPISY -> UROZMAICENIE (Wędliny domowe) -> Mięso przygotowane w niskich temperaturach

Przygotowane w niskich temperaturach

Zdrowo i smacznie. Przygotowane w ten sposób mięso może służyć jako wędlina, ale równie dobrze smakuje jako składnik obiadu.

SKŁADNIKI:

– polędwiczka wieprzowa, 300g
– przyprawy,
– musztarda,
– odrobina ciepłej wody

W niskich temperaturach można z powodzeniem przygotować również filet, czy polędwiczki z indyka, kurczaka, a nawet schab.

2:00

CZAS
PRZYGOTOWANIA

WARTOŚĆ ODŻYWCZA:

UWAGA! Obliczenia dotyczą dania przygotowanego wg powyższej receptury

100g produktu zawiera:
Energia (kcal)
127
Białko (g)
22
Tłuszcz (g)
4
Węglowodany (g)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Z ulubionych przypraw do mięs, musztardy, odrobiny wody robimy dość gęstą zawiesinę.
  2. Dokładnie smarujemy mięso i bardzo krótko opiekamy je na suchej patelni (dla zamknięcia porów i ładnego koloru).
  3. Przygotowaną polędwiczkę wkładamy do nagrzanego do 75°C piekarnika.
  4. Pieczemy około 1,5 godziny.

 

NASZA RADA:
  1. Jeśli nie mamy czasu, można stosować gotowe mieszanki warzyw do mięs sprawdzając wcześniej ich skład (polecam m.in. Vegetę Naturalną do mięs zobacz…)

ZOBACZ PODOBNE PRZEPISY