GDZIE JESTEŚ:  PRZEPISY -> MIĘSO -> Przygotowane w niskich temperaturach

Przygotowane w niskich temperaturach

Choć ta forma przygotowania wymaga czasu, to jednak danie robi się niemal samo, bez naszego zaangażowania. Mięso jest wyjątkowo smaczne i soczyste.

SKŁADNIKI (ilości przykładowe):

– polędwiczka wieprzowa, 300g
– przyprawy,
– musztarda,
– odrobina ciepłej wody

W niskich temperaturach można z powodzeniem przygotować również filet, czy polędwiczki z indyka, kurczaka, a nawet schab.

2:00

CZAS
PRZYGOTOWANIA

3

LICZBA
PORCJI

Ilość poszczególnych składników jest ściśle określona
w indywidualnej diecie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA DANIA

UWAGA! Obliczenia dotyczą dania przygotowanego wg powyższej receptury

1 porcja dania zawiera:
Energia (kcal)
110
Białko (g)
19
Tłuszcz (g)
3
Węglowodany (g)
0
Ilość porcji z przepisu
3

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Z ulubionych przypraw do mięs, musztardy, odrobiny wody robimy dość gęstą zawiesinę.
  2. Dokładnie smarujemy mięso i bardzo krótko opiekamy je na suchej patelni (dla zamknięcia porów i ładnego koloru).
  3. Przygotowaną polędwiczkę wkładamy do nagrzanego do 75°C piekarnika.
  4. Pieczemy około 1,5 godziny.

 

NASZA RADA:
  1. Jeśli nie mamy czasu, można stosować gotowe mieszanki warzyw do mięs sprawdzając wcześniej ich skład (polecam m.in. Vegetę Naturalną do mięs zobacz…)
  2. Przygotowane w ten sposób mięso może też służyć jako wędlina.
  3. Dla urozmaicenia posiłku można przygotować i dodać do dania Sos pieczarkowy, Sos cebulowy lub Sos kurkowy

ZOBACZ PODOBNE PRZEPISY