GDZIE JESTEŚ:  PRZEPISY -> MIĘSO -> Grill

Mięso z grilla

Grillowanie nadaje potrawom niepowtarzalny smak i zapach. Przestrzeganie kilku zasad podczas przygotowywania mięsa daje gwarancje przyrządzenia dania lekkostrawnego i wyjątkowo smakowitego.

SKŁADNIKI (ilości przykładowe):

– 100g mięso, np. polędwiczki drobiowe
– ulubione przyprawy do grillowania
– odrobina ciepłej wody

Pamiętajmy, że zawsze dodatkowo możemy przygotować pieczarki, cebulkę, cukinię… Warzywa te położone na ruszcie zapewne wzbogacą przygotowane danie mięsne.

0:35

CZAS
PRZYGOTOWANIA

1

LICZBA
PORCJI

Ilość poszczególnych składników jest ściśle określona
w indywidualnej diecie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA DANIA

UWAGA! Obliczenia dotyczą dania przygotowanego wg powyższej receptury

1 porcja dania zawiera:
Energia (kcal)
98
Białko (g)
21
Tłuszcz (g)
1,3
Węglowodany (g)
0
Ilość porcji z przepisu
1

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Przygotowujemy lekką zawiesinę przypraw z wodą.

2. Do „marynaty” wkładamy umyte i osuszone mięso, np. polędwiczki z kurczaka.

3. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 15-30 min.

4. Grillujemy na średnim ogniu, aż mięso się zarumieni.

NASZA RADA:

Warto pamiętać o zasadach zdrowego grillowania Więcej…

ZOBACZ PODOBNE PRZEPISY