GDZIE JESTEŚ:  PRZEPISY -> MIĘSO -> Zupa warzywna z mięsem

Zupa warzywna z mięsem

Niewątpliwą zaletą tego sposobu przygotowania obiadu, jest możliwość przyrządzenia posiłku również na następny dzień. Wówczas w sytuacji, w której brakuje nam czasu, możemy sięgnąć po gotowy już obiad.

SKŁADNIKI (ilości przykładowe):

– 500g woda lub bulion
– 100g mięso wybrane z listy, np. filet z udka kurczaka
– 150g warzywa sezonowe lub mrożone
– natka pietruszki, koperek…
– ziele ang, liść laurowy
– łyżeczka Vegety Natur, sól, pieprz do smaku
– 150g ziemniaki

0:20

CZAS
PRZYGOTOWANIA

1

LICZBA
PORCJI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jeśli Państwa dieta przewiduje mięso, ziemniaki (lub ryż, czy makaron) i warzywa, bardzo łatwo z takich składników przygotować zupę jarzynową z mięsem. Ponieważ mięso stosowane w dietach jest bardzo delikatne, zdąży ugotować się w tym samym czasie, co warzywa. Oznacza to nic innego, jak to, że w tym samym momencie możemy do garnka z wodą wrzucić wszystkie przewidziane w diecie składniki i po 20-tu minutach (w przypadku gotowania w szybkowarze po 8 minutach) cieszyć się gotowym obiadem.

NASZA RADA:

Jeśli korzystamy z gotowych mieszanek przypraw, zadbajmy, żeby były dobrej jakości bez zbędnych dodatków, np.Vegeta Natur zobacz…

 

ZOBACZ PODOBNE PRZEPISY