GDZIE JESTEŚ:  PRZEPISY -> MIĘSO -> Rosołek z mięsem

Rosołek z mięsem

Idealne danie, kiedy chcemy szybko, i do tego na dwa-trzy dni. Dodatkową zaletą tej formy przygotowania, jest niezwykła delikatność i lekkostrawność przygotowanej potrawy.

SKŁADNIKI (ilości przykładowe):

– 500 g  woda lub bulion
– 100 g  mięso z kurczaka
– 150 g  warzywa
– przyprawy
– 50 g  makaron (lub ryż)


0:30

CZAS
PRZYGOTOWANIA

1

LICZBA
PORCJI

Ilość poszczególnych składników jest ściśle określona
w indywidualnej diecie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA DANIA

UWAGA! Obliczenia dotyczą dania przygotowanego wg powyższej receptury

1 porcja dania zawiera:
Energia (kcal)
344
Białko (g)
28
Tłuszcz (g)
5
Węglowodany (g)
48
Ilość porcji z przepisu
1

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Do garnka wlewamy wodę, wkładamy mięso, warzywa, przyprawy oraz makaron lub ryż.
  2. Gotujemy około 20 minut.
NASZA RADA:
  1. Jeśli wyjątkowo dokucza nam głód, możemy zjeść sam rosół, natomiast mięso z dodatkiem warzyw przeznaczyć na drugie danie.  Oprócz przewidzianych w diecie jarzyn, zawsze dodatkowo możemy powiększyć danie obiadowe dokładając takie warzywa, jak ogórki, kapustę kwaszoną, sałaty różnego rodzaju, czy szpinak.
  2. Jeśli korzystamy z gotowych mieszanek przypraw, zadbajmy, żeby były dobrej jakości bez zbędnych dodatków, np.Vegeta Natur zobacz…
  3. Ponieważ ryż wolno nam stosować zamiennie z makaronem w rosole może pojawić się jeden lub drugi dodatek.

ZOBACZ PODOBNE PRZEPISY