GDZIE JESTEŚ:  PRZEPISY -> JAJA

Jajko w koszulce

Trochę zapomniana metoda, ale świetna dla osób, którym jajko nie bardzo udaje się na beztłuszczowej patelni. Jeśli trafimy z odpowiednim czasem, a do tego zwinnie wrzucimy jajko na wrzątek - danie będzie przepyszne!

Proponujemy wykorzystać ten przepis,
jeśli w diecie masz:

  • Jajko na śniadanie, obiad lub kolację. 

Ciepłe jajo tworzy niezwykle smaczne danie:

  • z tostem, lub opiekanym chlebem, obejrzyj film
  • z talarkami ziemniaczanymi, obejrzyj film
  • lub zwyczajnie z kromką chleba, tak jak na filmiku obok

0:10

CZAS
PRZYGOTOWANIA

 

Uwaga!  Ilość poszczególnych składników jest ściśle określona w indywidualnej diecie. Poniżej podano ilości przykładowe.

SKŁADNIKI:

– jajko, 2szt. (100g)
– łyżeczka octu
– sól
– szczypior

Jajko jest niezwykle cennym produktem spożywczym. W swoim składzie zawiera takie drogocenne składniki, jak chociażby: witaminy z grupy B, A, D, kwas foliowy, magnez i wiele innych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Do garnka wlewamy wodę (na tyle dużo, żeby jajko mogło swobodnie pływać).
  2. Dodajemy łyżeczkę octu i szybkim ruchem wrzucam wcześniej wybite do miseczki jajko.
  3. Gotujemy je na wolnym ogniu dokładnie 3 minuty (miękkie żółtko, ale ścięte białko).
  4. Za pomocą łyżki cedzakowej wykładamy jajko na talerz.
  5. Dodajemy dla smaku odrobinę soli, pieprz z młynka i dużo szczypioru.
NASZA RADA:
  1. Pamiętajmy, że niezwykle istotna jest świeżość i jakość spożywanych przez nas jajek. Jeśli mają Państwo ochotę przeczytać naszą opinię na temat: Jajka sklepowe ze stemplem, czy może „z ryneczku” – które lepsze? zapraszamy do naszego artykułu na Fb więcej….

Pamiętaj, by wykorzystać pełne ilości składników z Twojej diety!
Na wszelkie pytania, chętnie odpowiemy na wizycie bądź telefonicznie: 602 613 443

ZOBACZ, JAK INACZEJ MOŻESZ PRZYGOTOWAĆ JAJKO W DIECIE