GDZIE JESTEŚ -> PRZEPISY -> MIĘSO -> W Postaci rosołu z mięsem

Rosół z mięsem

SKŁADNIKI:

– 500g woda
– 200g udko kurczaka
– 70g marchew
– 40g korzeń pietruszki
– 30g seler (korzeń)
– 50g por
– 50-70g cebula
– ziele ang, liść laurowy
– łyżeczka Vegety Natur
– pół łyżeczki soli, pieprz do smaku

– 30g makaron, np. czterojajeczny

POWYŻSZE ILOŚCI SKŁADNIKÓW ORAZ PORCJE UŻYTE W CZASIE NAGRYWANIA FILMIKU SĄ LOSOWE.

2:00

CZAS
PRZYGOTOWANIA

3

LICZBA
PORCJI

WARTOŚĆ ODŻYWCZA DANIA

UWAGA! Obliczenia dotyczą całego dania przygotowanego wg powyższej receptury

1 porcja dania zawiera:
Energia
366 kcal
Białko
31 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
43 g
Ilość porcji z przepisu
1

Jeśli w diecie u Państwa widnieje mięso, szczególnie udko, ryż, czy makaron plus warzywa, bardzo łatwo z takich składników przygotować rosół z mięsem. Używając fileta z kurczaka, czy indyka warto dla smaku dodać porcję rosołową. Jeśli kości połączone były z tłuszczem, rosół po gotowaniu powinniśmy włożyć do lodówki, a potem wyrzucić wierzchnią warstwę tłuszczu.
Ponieważ ryż wolno nam stosować zamiennie z makaronem, nie ma przeszkód, żeby w rosole pojawił się jeden lub drugi dodatek.
Przewidziany w Państwa jadłospisie dodatek warzyw można zrealizować wykorzystując odpowiednią ilość gotowanych w zupie jarzyn.

Myślę, że jak duża ilość ludzi gotujących, tak taka sama ilość przepisów na rosół.
Powyższe ilości składników są naszym, Uniejewskich domowym rosołem.
Gotuję go w szybkowarze, co pozwala mi skrócić czas jego przygotowania do 20 minut. Jeśli tego tak wygodnego sprzętu nie mają Państwo w swojej kuchni, trzeba po włożeniu wszystkich składników do garnka i zalaniu wodą gotować na wolnym ogniu około 2 godzin.

ZOBACZ PODOBNE PRZEPISY