Zupa przygotowana ze 150g warzyw i dowolnej ilości bulionu
(bez ziemniaków, kasz, makaronów…)




Składniki:

- bulion (dowolna ilość)
- warzywa mieszane - 150 g
- koperek, natka pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i inne...

Sposób przygotowania:
Na gorący bulion wrzucamy 150g mieszanych warzyw.
Mogą to być warzywa korzeniowe, np. marchew, pietruszka, seler, ale również, szczególnie latem i jesienią mieszane warzywa, np. kalafior, fasolka szparagowa, brokuł, marchew... (film)
Dodajemy przyprawy, np. ziele angielskie, liść laurowy. Gotujemy około 20 minut (w szybkowarze 5 minut).

Dla zwiększenia porcji można dodać warzywa z listy dozwolonych bez ograniczeń, np. cukinia, pieczarki...(film)



powrót do Zupy i inne dania
powrót do Dania Podstawowe
powrót do Strona główna