Ogórkowa



Składniki:
(ilość poszczególnych składników jest ściśle określona w indywidualnej diecie)

- bulion
- ziemniaki
- warzywa (marchew, pietruszka, seler, por, natka)
- ogórki kwaszone
- przyprawy: ziele ang., liść laurowy, sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Na gorący bulion wrzucamy ziemniaki i pokrojone w kostkę warzywa. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz.
Gotujemy około 20 minut i dodajemy starte na tarce o grubych oczkach ogórki. Całość gotujemy jeszcze 10 minut. Doprawiamy solą i odrobiną cukru do smaku. Przed podaniem dodajemy drobno posiekany koperek.


Nasza rada:

Jeśli gotujemy w szybkowarze, wszystkie składniki wrzucamy razem. Czas gotowania - 5 minut.


powrót do Zupy i inne dania
powrót do Dania Podstawowe
powrót do Strona główna