Zupa - Krem z warzyw



Składniki:

- 150g warzywa, np. kalafior lub brokuły, trochę marchewki i cebuli
- 150g bulion
- przyprawy: Vegeta Natur, ziele ang., liść laurowy,..

Sposób przygotowania:
Warzywa gotujemy w bulionie. Najczęściej na 100g kalafiora dodaję 25g marchwi i 25g cebuli, ale stosunek warzyw powinien przede wszystkim uwzględniać Państwa smaki :)
Kiedy warzywa są miękkie (po około 20 minutach) miksujemy je z wywarem i w razie konieczności doprawiamy.
Można dołożyć łyżeczkę 10-12% śmietanki

Uwaga! Pamiętajcie Państwo, żeby przed zmiksowaniem wyciągnąć z zupy ziele angielskie i liść laurowy.

Nasza rada:

Jeśli krem jest zbyt gęsty dodajemy bulion, który pozostał po gotowaniu warzyw.


powrót do Zupy i inne dania
powrót do Dania Podstawowe
powrót do Strona główna