Zupa - Krem z pomidorów



Składniki:


- 150g bulion lub do uzyskania właściwej konsystencji zupy
- 100g warzywa gotowane (marchew, cebula, inne wg uznania)
- 200g pomidory lub przecier (lub 150g pomidory z puszki)
- przyprawy: Vegeta Natur, chili, bazylia, czosnek, oregano...

Sposób przygotowania:
Do 150g bulionu dodajemy pokrojone w kosteczkę warzywa. Gotujemy pod przykryciem około 10 minut. Potem wlewamy przecier lub pomidory z puszki, dodajemy przyprawy i zioła i wszystko razem miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji.
Można dołożyć łyżeczkę kwaśnej 10-12% śmietanki

Nasza rada:

Jeśli krem jest zbyt gęsty dodajemy bulion, który pozostał po gotowaniu warzyw.


powrót do Zupy i inne dania
powrót do Dania Podstawowe
powrót do Strona główna