Gołąbki :)


100g mięso + 50g ryż + Sos Knorr + 150/200g warzyw to składniki diety, które można wykorzystać do przygotowania gołąbków :)


Dziś chciałabym zaproponować Państwu właśnie to danie.
Przygotowanie gołąbków zajmuje niemało czasu, dlatego proponuję ugotować danie od razu na 3 dni.



Odmierzamy składniki na 3 dni:
- 300g mięsa wybranego z listy mięs dozwolonych na diecie, zmielonego samodzielnie lub w sklepie „pod naszym nadzorem” ;)
- 150g ryżu (oczywiście ważymy ryż suchy, przed gotowaniem)
- liście białej kapusty
- przyprawy

Z ugotowanego ryżu, surowego mięsa, przypraw oraz obgotowanych liści białej kapusty formujemy gołąbki. Gotujemy je około godziny w osolonej wodzie.
Z powstałego wywaru przygotowujemy sos. Najłatwiej będzie go przyrządzić dodając koncentrat pomidorowy i 15g mąki lub mieszając powstały po gotowaniu gołąbków rosół z gotowym „Sosem pomidorowym” Knorr.

Smacznego :)