Z zapiekacza elektrycznego



Składniki:
(ilość poszczególnych składników jest ściśle określona w indywidualnej diecie)

- filet z kurczaka lub indyka
- sól, pieprz
- łyżeczka drobno pokrojonej natki
- łyżeczka drobno pokrojonej cebulki
- łyżeczka drobno pokrojonej czerwonej lub innej papryki
- łyżeczka drobno pokrojonego korniszona
- łyżeczka drobno pokrojonych pieczarek
- musztarda lub ketchup

Sposób przygotowania:
Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, smarujemy musztardą lub ketchupem.
Posypujemy drobno pokrojonymi w/w warzywami i ciasno zwijamy. Rulon dzielimy na dwie części, wbijamy w nie 3 patyczki i dzielimy na trzy porcje.
Mięso kładziemy na rozgrzaną płytę zapiekacza. Po 1-2 minutach danie jest gotowe.

Taką formę przygotowania mięsa można stosować zarówno w przypadku dań obiadowych, jak i kolacji.


powrót do Mięso przygotowane bez dodatku tłuszczu
powrót do Dania Podstawowe
powrót do Strona główna