Shoarma



Składniki:
(ilość poszczególnych składników jest ściśle określona w indywidualnej diecie)

- mięso wybrane z mięs dozwolonych
- przyprawy do Shoarmy
- opcjonalnie pieczarki, cebula

Sposób przygotowania:
Mięso, np filet z udek kroimy na drobne cząstki. Na każde 100g mięsa wsypujemy około 5g (łyżeczka) przypraw i ziół do Shoarmy.
Dokładnie mieszamy na suchej patelni, rozgrzewamy płytę i opiekamy mięso pod przykryciem. Po około 2 minutach mieszamy i dalej opiekamy pod przykryciem kolejne 2 minuty. Po tym czasie możemy dodać pokrojone pieczarki (100g lub więcej) i cebulkę (50g lub więcej). Całość należy wtedy dodatkowo doprawić solą i pieprzem i opiec dodatkowe 3-4 minuty pod przykryciem.


powrót do Mięso przygotowane bez dodatku tłuszczu
powrót do Dania Podstawowe
powrót do Strona główna