Mięso przygotowane w niskich temperaturach



Składniki:
(ilość poszczególnych składników jest ściśle określona w indywidualnej diecie)

- mięso wybrane z mięs dozwolonych
- przyprawy: czosnek, sól, pieprz, majeranek, przyprawa do mięs...
- musztarda, odrobina ciepłej wody

Sposób przygotowania:
Z ulubionych przypraw do mięs, musztardy, odrobiny wody robimy dość gęstą zawiesinę.
Dokładnie smarujemy mięso i bardzo krótko opiekamy je na suchej patelni (dla zamknięcia porów i ładnego koloru).
Wkładamy do nagrzanego do 75 stopni piekarnika. Pieczemy w przypadku 300 gramowej polędwicy 1,5 godziny.

Nasza rada:

Dla urozmaicenia posiłku można przygotować i dodać do dania Sos pieczarkowy, cebulowy lub kurkowy (link)


powrót do Mięso przygotowane bez dodatku tłuszczu
powrót do Dania Podstawowe
powrót do Strona główna