Mięso z naczynia żaroodpornego



Składniki:
(ilość poszczególnych składników jest ściśle określona w indywidualnej diecie)

- mięso wybrane z mięs dozwolonych
- przyprawy, zioła, warzywa
- odrobina ciepłej wody
- pół łyżeczki musztardy miodowej

Sposób przygotowania:
Ulubione przyprawy do mięs (np. majeranek, czosnek, sól, pieprz ziołowy, papryka mielona, rozmaryn, kminek, curry) mieszamy z musztardą i odrobiną gorącej wody.
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy pokrojone pieczarki i cebulę. Wkładamy porcję mięsa. Polewamy przygotowaną zawiesiną przypraw z wodą. Naczynie przykrywamy i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku 60 minut.


Nasza rada:

Jeśli na spód naczynia nie dajemy pieczarek, dobrze jest wlać 2-3 łyżki wody. Powstały w ten sposób sos będzie potem smacznym dodatkiem do ziemniaków lub ryżu.


powrót do Mięso przygotowane bez dodatku tłuszczu
powrót do Dania Podstawowe
powrót do Strona główna