Mięso przygotowane bez dodatku tłuszczu

Często zadajecie Państwo pytanie: Jak przygotować mięso? Jak to zrobić, żeby było smacznie, a jednak bez dodatku tłuszczu?
Nie jest to proste. Ale zapewniam, że warto zawalczyć o to, żeby z kuchni, tej na dietetyczne TERAZ, ale też na POTEM i ZAWSZE wyrzucić tłuszcz do smażenia.

O tym, że smażenie bardzo znacząco wpływa na podniesienie kaloryczności przygotowywanej potrawy nikogo, myślę nie muszę przekonywać. Mało jednak wiemy, jak niekorzystne zmiany zachodzą w samym smażonym na tłuszczu produkcie. Mało też mówi się, o tym, co dzieje się z olejami, oliwami, czy masłem poddanym wysokim temperaturom. A to właśnie te produkty uznane są w nauce, jako jedne z najbardziej kancerogennych, czyli sprzyjających zachorowaniu na nowotwory.

Dodam, że strona, którą próbujemy tworzyć, to nie jest miejsce, w którym świetny kucharz chwali się swoim warsztatem. W tej dziedzinie mam ogromne braki ;/ Moim marzeniem i celem było i jest być żoną i mamą, która nie męcząc swoich Domowników dba o ich zdrowie. Jednym słowem ma być szybko, smacznie i zdrowo :)

powrót do Dania Podstawowe
powrót do Strona główna

Z patelni beztłuszczowej Szaszłyk Przygotowane w niskich temperaturach Zraz/kotlet mielony
Kofta (mielone na patyku) Pieczeń z indyka Z naczynia żaroodpornego Shoarma
Papirus, czyli papier do pieczenia Z worka do pieczenia W postaci rosołu z mięsem Z zapiekacza elektrycznego
W postaci zupy warzywnej z mięsem Gotowane (lub na parze) Hamburger wołowy Grill










Dietetyk Kalisz