Mięso gotowane



Składniki:
(ilość poszczególnych składników jest ściśle określona w indywidualnej diecie)

- 300g woda
- mięso z listy mięs dozwolonych
- 40g marchew
- 20g korzeń pietruszki
- 15g seler (korzeń)
- 25g por
- 50-70g cebula
- ziele ang, liść laurowy
- łyżeczka Vegety Natur
- pół łyżeczki soli, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Gotujemy wywar z warzyw i przypraw. Mięso wkładamy do gorącego wywaru, zagotowujemy i trzymamy na małym ogniu około godziny.
W szybkowarze mięso gotujemy 15-20 minut.


Nasza rada:

Powstały bulion można wypić lub zjeść z przewidzianymi w diecie warzywami.


powrót do Mięso przygotowane bez dodatku tłuszczu
powrót do Dania Podstawowe
powrót do Strona główna